CALS

Meestal haak ik zonder patroon, of denk ik zelf een ontwerpje uit. Maar nu ga ik toch eens de uitdaging aan van een CAL: de Scheepjes CAL 2020 d’Histoire Naturelle. https://www.scheepjes.com/nl/cals-en-mals/scheepjes-cals/scheepjes-cal-2020/informatie/

Ik zit in team Herbarium, maar ja, ik kan het niet laten, ik ga daarnaast toch ook een eigen kleurenvariant haken 😉 In Kerstsfeer🌲 met tinten rood, groen, wit en een glitterdraadje. Dus ik doe ook mee in team Free Spirit. De vorderingen van mijn Kerstvariant kun je volgen op deze pagina.

Je kunt mijn haaksels ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/jocreaties/

José Wouters | Hollandse Haaksels | JOC Creaties

=========

Scheepjes CAL 2020 d’Histoire Naturelle – patroon van Christina Hadderingh

==========

*** 25 sept 2020: Deel 1, Botanische versie

Ik kon het katoenen proeflapje niet laten liggen, pakte het zelfs als eerste om verder te haken! Dit wordt nu een botanische variant, dicht bij het thema van deel 1: Jardins des Plantes. De kleuren heb ik gekozen met de parken van Parijs als bron van inspiratie.

Scheepjes CAL 2020 D’Histoire Naturelle 1: Jardin des Plantes | José Wouters
Scheepjes CAL 2020 D’Histoire Naturelle 1: Jardin des Plantes | José Wouters

*** 20 sept 2020: Keuzes

Het wordt voor de Kerstvariant ook de acryl versie, maar dan met een beetje Twinkle 🙂

Proeflapje Kerstvariant #teamFreeSpirit

De alternatieve kleuren voor het felroze garen voor team Herbarium ga ik niet gebruiken, ze missen pit. Ik blijf dus bij het originele kleurenpalet 🙂

Ik ga beide versies haken met naald 3,5, en de stukjes met Twinkle garen op naald 4. Beide proeflapjes worden dan precies 10 cm. Klaar voor de start!

Proeflapje Herbarium

*** 19 sept 2020: Kerstvariant

Het is even puzzelen met de kleuren voor mijn Kerstvariant. En ga ik voor acryl of katoen?

Ik maakte het proeflapje maar met beiden, dat kiest makkelijker. De verdeling bekijk ik als ik de Herbarium haak, als je eenmaal bezig bent kan je vaak beter inschatten hoe sterk een kleur uitkomt.

*** 10 sept 2020 : Kleuren

Het moeilijkste én het leukste van een CAL vind ik het kiezen van de kleuren. Vandaag het garenpakket van team Herbarium uitgepakt. Heb lang getwijfeld over de felroze kleur, denk dat ik deze toch ga vervangen. Nu wachten op de aanvullende doos met 2 alternatieve kleuren, en een paar kleuren voor mijn Kerstvariant. Wordt vervolgd!

Pakket Herbarium met Colour Crafter